Nieuws

Twee weken lang is een praktijkonderzoek verricht naar rookverspreiding in een voormalig woon-zorgcentrum in Oudewater.

Op zaterdag 29 juni 2019 is het Nederlandse Veteranendag. Deze dag is een jaarlijks 'dank je wel' naar alle Veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede.

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te checken of het systeem goed functioneert. Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. 

DIT LIVEBLOG IS GESLOTEN

21:44 uur: De landelijke 112-storing is volledig verholpen. Alle spoedmeldingen kunnen weer via het normale noodnummer 112 worden gemeld. Wij bedanken alle hulpverleners en inwoners van onze regio die extra alert zijn geweest.

Vandaag gaat het beginnen: het twee weken lang durende onderzoek naar rookverspreiding in voormalig woon-zorgcentrum De Schuylenburcht in Oudewater.

Aanstaande maandag start een groot praktijkonderzoek naar rookverspreiding in Oudewater. EenVandaag heeft vandaag in een reportage aandacht besteed aan dit onderzoek en het probleem dat eraan ten grondslag ligt.

De brandweer staat 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s.

groepsfoto van minister met brandweermensen

Dat er iemand meeoefent, komt wel vaker voor, maar de extra deelnemer aan de oefenavond van post Zuilen was maandagavond 3 juni toch wel bijzonder: Wopke Hoekstra, minister van Financiën.

Tijdens de multidisciplinaire oefening Alert 2018 in Amersfoort heeft de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gezamenlijk met defensie, gemeente Amersfoort, politie, ProRail, NS, Openbaar Ministerie en NCTV/NCC, gewerkt aan het versterken van de civiel militaire samenwerking op het gebied van bewaken en beveiligen in het kader van terrorismegevolgbestrijding. De meerdaagse oefening heeft plaatsgevonden op 11, 12 en 13 september 2018.

Maandag 3 juni om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op ruim 1.200 digitale reclamezuilen in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations.