De Veiligheidsregio Utrecht organiseert op woensdag 10 april en dinsdag 23 april twee informatiebijeenkomsten voor gemeenteraadsleden uit de regio.

Op deze bijeenkomsten wil de VRU, in navolging van de kennismaking voor raadsleden in 2018, het belang en de veelzijdigheid van de organisatie laten zien. Hiervoor is een interessant en spannend programma opgesteld.

De gemeenteraadsleden worden op deze avonden meegenomen in wat er gebeurt wanneer een crisis zich voordoet. Zo kunnen zij horen en beleven wat er allemaal komt kijken bij het bestrijden van een grootschalig incident. Goede informatievoorziening, deskundigheid, professionaliteit en boven al samenwerken zijn daarbij slechts enkele sleutelwoorden.

De VRU hoopt op 10 en 23 april zoveel mogelijk raadsleden te mogen verwelkomen. De informatiebijeenkomst op woensdag 10 april vindt plaats op brandweerpost Bunschoten, van 18.00 tot 20.00 uur. Op dinsdag 23 april vindt de bijeenkomst plaats op brandweerpost Leerdam, eveneens van 18.00 tot 20.00 uur.

Gemeenteraadsleden hebben via hun griffier een vooraankondiging gekregen van deze informatieavonden. Daarin staat vermeld hoe zij zich kunnen aanmelden.